Elon Musk is veruit de grootste aandeelhouder van Tesla. Maar dat weerhoudt de topman er niet van om zijn belang in het bedrijf verder op te drijven. Eerder dit jaar kocht Musk al 2 keer eerder aandelen Tesla op de open markt. Vorige week deed hij dat opnieuw en deze week volgt een 4e keer.

Een tijdje geleden tweette de CEO van Tesla dat hij het bedrijf van de beurs zou halen. Omdat Musk zich niet aan zijn woord kon houden, werd hij op het matje geroepen bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Die veroordeelde Musk tot een boete van $20 miljoen. Maar Musk moest ook voor $20 miljoen aandelen Tesla kopen op de beurs.

Die transactie zal deze week plaatsvinden. Vorige week echter, kocht Musk al uit eigen beweging voor $10 miljoen aandelen Tesla. Hij kocht in totaal 29.844 aandelen aan net geen $335 per stuk. In mei kocht Musk 33.000 aandelen aan $295 en in juni 72.500 aandelen aan iets meer dan $342 per aandeel.

Elon Musk bezit nu 33.767.765 aandelen Tesla, goed voor meer dan $11,6 miljard en zo’n 20% van alle aandelen. En de topman van Tesla en SpaceX heeft een behoorlijk goed trackrecord wat deze aankopen betreft. Volgens TipRanks heeft hij een succesratio van 62% en een gemiddeld rendement van 96% per transactie.

Nog meer insider aankopen bij Tesla

En de CEO is niet de enige die extra aandelen van Tesla kocht. CFO Deepak Ahuja oefende voor 5.035 aandelen opties uit aan een prijs van $31,49 of 10 keer minder dan de huidige beurskoers. Toch verkocht Ahuja geen enkel aandeel. Dit wijst er op dat hij nog meer potentieel ziet in de beurskoers.

Deepak Ahuja heeft nu zo’n $22,3 miljoen aandelen Tesla en kent een succesratio van 100% met een gemiddeld rendement van 26% op zijn insider transacties.

Andere opvallende bedrijven met insider aankopen vorige week waren Mohawk Industries, Cullen/Frost Bankers en KLX Energy Services Holdings, Inc..

Opvallende insider verkopen kon je vinden bij Garmin, Amazon, salesforce en Zayo Group Holdings.

Bronnen: Inside ArbitrageFortuneTipRanks

Foto Credit: Flickr