Uraniumaandelen hebben er een verschrikkelijke 7 jaren opzitten. Ze presteerden zelfs slechter dan goud- en zilveraandelen. Wie de financiële markten volgt, weet voldoende. Het was een regelrechte ramp waar maar geen einde aan leek te komen. Maar zelfs de meest verguisde aandelen komen ooit terug tot leven. En dan wordt het interessant.

Uraniumaandelen zijn natuurlijk nauw verbonden met de prijs van uranium. Sinds de ramp in Fukushima zitten uranium futures in een neerwaartse trend die begon rond $75 en eindigde onder $20.

Hoewel de uraniumprijs een bodem forceerde eind 2016 – begin 2017 bleef het in een neerwaartse trend ten opzichte van de piek in 2011. Maar daar is recent verandering in gekomen. Uranium noteert terug rond $28, het hoogste niveau in 2 jaar.

Uranium-aandelen

Bij de uraniumaandelen zien we momenteel nog iets anders. De URA-ETF werd sinds 2011 gedecimeerd, maar vormt een stevige bodem rond $12.

Dat niveau werd al bereikt terwijl in 2016 terwijl de uraniumprijs nog in zijn sell-off fase zat. Sindsdien heeft dit niveau goed standgehouden als bodem onder de uraniumaandelen.

Om terug te keren naar het hoogste niveau van 2017, moeten uraniumaandelen al 50% stijgen. Om terug te keren tot het niveau van 2011 moet de sector x10.

Gezien het beperkt neerwaarts risico, lijken uraniumaandelen interessant voor het grote opwaartse potentieel dat ze bieden. Met een uitbraak van de uraniumprijs uit het dalende trendkanaal, lijkt dat slechts een kwestie van tijd.

Bron: All Star Charts

Foto Credit: iStock

De volgende sector die 1.000% of meer kan stijgen

Dit lijkt verdacht veel op een perfect storm. In de komende 2 jaar, zijn er gewoon teveel uraniumpartijen die belang hebben bij een hogere prijs. En met deze kleine markt, geven wij geen enkele producent ongelijk. Dit kan een explosieve markt worden waarbij beurskoersen die 1.000% of meer stijgen geen uitzondering vormen.

Ontdek hier de Grondstoffen Rapport URANIUM SPECIAL met 3 Uranium Kooptips