De aandelenmarkten hebben er een zware beursmaand opzitten. Toch ziet op dit moment de toekomst er een stuk rooskleuriger uit dan twee weken geleden het geval was. Terwijl een groot deel van de beleggers nog aan het einde van oktober vreesden voor een complete crash, heerst op dit moment de vrees om de boot te missen. Is de beursdaling ten einde gekomen?

Beleggers die al wat langer meelopen, zullen weten dat een beursdaling nooit in één rechte lijn naar beneden gaat. Dus de huidige herstelbeweging biedt geen enkele zekerheid dat de beursdaling voorbij is. Het zou beleggers zelfs (opnieuw) op het verkeerde been kunnen zetten.

Beleggers worden mogelijk opnieuw op het verkeerde been gezet

Volgens Teddy Vallee bestaat er een kans dat het slechte beurssentiment ook de komende maanden de beurzen in de greep zal houden. Hij baseert zijn mening op de wereldwijde liquiditeit. Die liquiditeit ziet al ruim een jaar gevangen in een dalende trend en dat kan onheil betekenen voor de aandelenmarkten.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Teddy Vallee, is te zien dat er een sterke correlatie bestaat tussen de liquiditeit en de koersprestatie van de S&P 500 index. Gewoonlijk loopt de trend bij de liquiditeiten 12 tot 14 maanden voor op Wall Street. En wat dat betreft zou Wall Street het dus het komende jaar behoorlijk lastig kunnen gaan krijgen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)