(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft ambitieuze plannen om de groei te versnellen. Dit stelde analist James Grzinic van Jefferies woensdag, nadat de supermarktketen dinsdag een beleggersdag hield.

Nu de integratie tussen Ahold en Delhaize in de afrondende fase zit, is er ruimte voor versnelling van de omzetgroei, aldus Grzinic. Daarvoor zet de keten in op online groei en het marktaandeel van het Amerikaanse Stop&Shop, dat jaren stagneerde.

Verder rekent Jefferies ook op de nodige nieuwe overnames door Ahold Delhaize.

Voor 2018 mikt Ahold Delhaize op een winst per aandeel van 1,50 tot 1,60 euro. Jefferies rekende op 1,53 euro, terwijl de consensus op 1,50 euro lag. Vermoedelijk betekent dit volgens Grzinic dat Ahold Delhaize het vierde kwartaal goed is gestart.

De doelen voor de middellange termijn zullen volgens Jefferies geen grote aanpassingen van de consensus tot gevolg hebben. Grzinic handhaafde dan ook zijn Houden advies voor het aandeel met een koersdoel van 21,00 euro.

Het aandeel sloot dinsdag op 23,13 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.