(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalupdate van VolkerWessels zal geen vuurwerk opleveren. Dit is de verwachting van analist Tijs Hollestelle van ING.

De analist mikt op een omzet van 4.146 miljoen euro, tegenover 3.967 miljoen euro in de eerste negen maanden van 2017.

Dit levert volgens analist Hollestelle een EBITDA op van 131,7 miljoen euro. De aangepaste EBITDA, dat wil zeggen rekening houdend met de provisie van 31,5 miljoen euro voor het project Zeesluis IJmuiden, inclusief participaties komt uit op 163,2 miljoen euro met een bijhorende marge van 3,9 procent.

Voor heel 2018 mikt VolkerWessels op een EBITDA gelijk aan of iets hoger dan de 265 miljoen euro in 2017. Alle divisies zouden hieraan moeten bijdragen.

ING acht dit haalbaar en rekent op 267,1 miljoen euro. Aangepast zal de EBITDA volgens de bank uitkomen op net geen 299 miljoen euro met een nettoresultaat van 143 miljoen euro.

De bouwer herhaalde bij de halfjaarcijfers dat het op schema ligt om de middellangetermijndoelen te halen. Daarbij werd de doelstelling voor het strategische werkkapitaal aangepast.

VolkerWessels wilde 100 miljoen euro vrijmaken op de middellange termijn, maar is daar reeds in geslaagd. Dit is volgens CFO Jan van Rooijen te danken aan de “bijzonder goede marktomstandigheden in bouw en vastgoed.” Reden dat de bouwer nog eens 100 miljoen euro wil gaan vrijmaken in de komende jaren.

VolkerWessels opent de boeken donderdag voorbeurs. ING hanteert een koopaanbeveling met een koersdoel van 28,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.