(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures noteerden donderdag rond het middaguur licht hoger. De toonaangevende S&P 500 index opent vermoedelijk 0,3 procent in het groen.

De Amerikaanse beurzen doken woensdag opnieuw omlaag, met meer verliezen voor Apple, na een volatiele start van de handelsdag. Ook banken stonden onder druk, nu de door regering Trump aangekondigde versoepeling van regelgeving mogelijk niet doorgaat.

Steve Cohen, miljardair en hedgefondsbelegger, denkt dat de Amerikaanse beurzen binnen korte tijd zullen afstevenen op een bear market. “We zijn zeker laatcyclisch”, stelde Cohen, die zich normaal zelden uitlaat over de aandelenmarkten. “Op een bepaald moment zullen we een bear market betreden en dat gaat mogelijk volgend jaar of het jaar daarop gebeuren”, aldus de bekende belegger.

De Amerikaanse beurzen zullen donderdag ook met een scheef oog kijken naar de onrust in het Verenigd Koninkrijk, waar premier Theresa May woensdagavond bekend maakte dat haar kabinet het principeakkoord met de Europese Unie over de Brexit steunt. Het is nu aan het Britse parlement om te beslissen of het kiest voor dit akkoord of voor geen akkoord en het risico neemt dat “er helemaal geen Brexit zal zijn”, zei May. Een tegenvaller voor May was dat vandaag verschillende kabinetsleden opstapten, onder wie Brexit-minister Dominic Raab.

Op de macro-economische agenda staan donderdag de detailhandelsverkopen over oktober, de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 10 november, de import- en exportprijzen over oktober, de index voor bedrijfsactiviteiten van de Federal Reserve van Philadelphia en de activiteitenindex voor New York, de bedrijfsvoorraden over september en de wekelijkse olievoorraden, eveneens voor die eindigde op 10 november.

De euro/dollar noteerde op 1,1308. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1334 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1314 op de borden.

Olie noteerde donderdag vlak tot lager. Woensdag kon de olieprijs een eind maken aan een rij van twaalf verliesdagen.

Bedrijfsnieuws

Vanmiddag opent supermarktbedrijf Walmart de boeken over het afgelopen kwartaal. Nabeurs volgen Applied Materials en Nvidia nog.

Cisco Systems steeg 5,6 procent in de elektronische handel voorbeurs. Het techbedrijf boekte in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar fors meer winst op een hoger dan verwachte omzet.

Slotstanden

De S&P500 index verloor woensdag 0,8 procent tot 2.701,58 punten. De Dow Jones index leverde ook 0,8 procent in op 25.080,50 punten en de Nasdaq verloor 0,9 procent op 7.136,39 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.