Het aandeel Facebook heeft dit jaar behoorlijk wat waarde moeten inleveren. Tijdens de zomer bewoog het aandeel nog boven de grens van $ 200, maar inmiddels is de social media gigant onder de 150-grens gezakt. Vanaf het hoogtepunt gerekend leverde het aandeel zelfs meer dan 40% in.

Door een aantal schandalen, waarbij het Cambridge Analytica-schandaal de meeste schade wist aan te richten, hebben beleggers het vertrouwen in Facebook opgegeven. Tijdens de zomer ging het aandeel in de uitverkoop en in november noteerde het aandeel zelfs even meer dan 40% lager (ten opzichte van het hoogtepunt uit juli). Toch kan het kantelpunt dichtbij zijn.

Facebook klimt uit het diepe dal

Chris Kimble, van Kimble Charting, deelde onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat Facebook onlangs steun wist te vinden bij een belangrijk steunniveau. Diverse steunlijnen kwamen samen rond koers $ 130 en dat leverde de huidige bodem op. Inmiddels noteert het aandeel bijna 15% hoger.

Volgens de wetten van de technische analyse zou Facebook, gezien de belangrijke steunzone, de komende tijd de weg terug naar boven kunnen inslaan. Wel moeten beleggers opletten dat er niet een lagere top gevormd wordt. In dat geval is de huidige herstelbeweging immers slechts van korte duur en zal de dalende trend een vervolg krijgen.