Ondanks de groeivertraging van de Chinese economie, blijkt dat de Chinese aandelenmarkten één van de betere plekken is om je geld in te steken. Althans volgens investeringsbank Fidelity International. Hun analisten bestempelen Chinese aandelen als aantrekkelijk gewaardeerd.

Tijdens de laatste maanden vorig jaar gingen de Chinese aandelen flink naar beneden omwille van signalen dat de Chinese economie aan het vertragen is. De oorzaak hiervan is uiteraard de handelsoorlog met de Verenigde Staten van Amerika. Chinese aandelen presteerden daarom vorig jaar ook niet bijzonder goed, ze verloren namelijk gemiddeld 24 procent van hun marktwaarde.

Waarderingen

En laat dat nu iets positief zijn voor dit jaar. Medha Samant, hoofdstrateeg voor de Aziatische markten bij Fidelity Internatioinal, is er van overtuigd dat de Aziatische markten het meest aantrekkelijk gewaardeerd zijn op dit moment. Haar voorkeur gaat uit naar Noord-Azië, meer bepaald China.

Voor haar is het van belang wat de Chinese autoriteiten nog van plan zijn om de Chinese economie te ondersteunen. Het is algemeen geweten dat de Chinese overheid en de People’s Bank of China heel vaak stimuleringsmaatregelen in het leven roepen om de Chinese economie een ‘boost’ te geven.

Samant benadrukt dat er echter nog wat moeilijkheden zijn voor de Chinese economie, maar in vergelijking met vorig jaar, ziet het plaatje er alvast beter uit. Beleggers kunnen gerust de Aziatische markten betreden volgens haar, maar ze moeten uiteraard selectief te werk gaan.

Samant said she acknowledges that there are still headwinds facing the Chinese economy. So, investors should be selective.

Aandelen van bedrijven die goede bedrijfsresultaten kunnen voorleggen, krijgen haar voorkeur. Alsook bedrijven die fundamenteel gezond zijn en zich richten tot de ‘nieuwe economie’ van China, namelijk de consumptie en dienstensector. Het groeicijfer voor dit jaar ligt ergens tussen 6 en 6,5%.

Bronnen: CNBC

Foto: Junjiewu99 – Wikimedia – CC BY 4.0