Het zal waarschijnlijk nog even duren voordat we een Bitcoin-ETF hebben. Maar wanneer er een ETF is, zal dat van grote invloed zijn op de cryptomarkt. Dat stelt Hunter Horsley, CEO van Bitwise Asset Managment.

Bitwise is een van de bedrijven die momenteel een aanvraag bij de Amerikaanse beurswaakhond (SEC) heeft ingediend voor een Bitcoin-ETF. Deze aanvraag zal in maart van dit jaar worden bekeken door de SEC stelde de CEO.

Daarnaast loopt er momenteel nog een Bitcoin-ETF aanvraag van de VanEck firma – een andere grote vermogensbeheerder.

Horsley stelde dat hij positief is over de progressie die er wordt gemaakt in de gesprekken met de SEC.

Een Bitcoin-ETF zou nog jaren kunnen duren

Horsley stelde dat het logisch is dat er op het moment nog geen ETF is voor de Bitcoin. Hij zei dat we eens naar het verleden van innovatieve ETF’s moeten kijken. Zo stelde hij:

Het duurde bijvoorbeeld vijf jaar voordat ETF’s met leverage op de markt kwamen. Voor actief beheerde ETF’s duurde het zo’n vijf tot zes jaar en zelfs voor een ETF op goud – dat al duizenden jaren bestaat – duurde het drie jaar voordat deze op de markt kwam.

Volgens Horsley doet de SEC zijn werk alleen maar en de autoriteit ziet zeker potentieel in de technologie van de Bitcoin. De CEO zei:

Het is niet dat de SEC anti-crypto is, maar ze doen hun werk voor de veiligheid van de investeerder.

Bitcoin-ETF zal een katalysator zijn voor de markt

Wel gelooft Horsley dat een Bitcoin-ETF een katalysator zal zijn voor de markt. Hij stelde dat voor sommige financiële professionals het niet uitmaakt. Deze investeren nu al in bitcoins. Maar voor de meerderheid van de financiële professionals zal een ETF het verschil maken om wel of niet te investeren in de Bitcoin. Horsley zei:

We hielden in december een survey onder financiële professionals. 60 procent van de respondenten stelde dat de beslissing om in de Bitcoin te investeren van een ETF zal afhangen.

Bron: CNBC

Foto: iStock