Elon Musk heeft zich onlangs publiekelijk uitgesproken over wat hij van bitcoins en andere cryptomunten vindt. De oprichter en CEO van Tesla en SpaceX stelde namelijk dat de Bitcoin brilliant is. Daarnaast stelde hij dat cashgeld zal verdwijnen, omdat cryptomunten veel efficiënter zijn voor transacties.

Musk was te gast in een podcast met de investeringsfirma ARK Invest. Hoewel Musk potentie ziet in cryptomunten, ziet hij zeker ook nadelen aan bijvoorbeeld de Bitcoin.

Zo noemde Musk het hoge energieverbruik van de Bitcoin als een minpunt:

Het is op dit moment zeer energie-intensief om een bitcoin te creëren.

En omdat het zo energie-intensief is, is het voor een bedrijf als Tesla – die duurzame energie promoot – geen goed idee om zich in cryptomunten te mengen volgens Musk.

Cryptomunten ontwijken kapitaalcontroles

Musk werd gevraagd of het internet uiteindelijk een globale munt zal kennen in de vorm van de Bitcoin. Hier ging de CEO van Tesla niet op in, maar stelde wel:

De structuur van de Bitcoin is vrij brilliant. Maar ook van Ethereum en een paar andere.

Daarnaast vergeleek Musk cryptomunten met fiatgeld. Ook hier ziet Musk voordelen, zo stelde hij:

Cryptomunten ontwijken kapitaalcontroles… Cashgeld gaat weg. En crypto is een veel betere manier om waarde over te maken dan cashgeld. Dat is zeker.

Dat wil niet zeggen dat Musk alleen maar voordelen ziet. Na zijn Tesla voorbeeld, benadrukte hij nog een keer dat cryptomunten voor- en nadelen hebben.

Bron: Coindesk

Foto: Flickr