Een nieuw koersdoel voor de Bitcoin. Dit keer door Jesse Lund, vice president van de afdeling blockchain en digitaal geld bij IBM. Lund stelt in een interview dat hij gelooft dat een bitcoin op een dag één miljoen dollar waard zal zijn.

Alleen wanneer een bitcoin dit magische getal zal bereiken, weet Lund niet. Wel denkt hij dat een bitcoin op het einde van dit jaar zo’n 5.000 dollar zal kosten.

IBM is actief met de blockchaintechnologie, de onderliggende technologie van de Bitcoin en andere cryptomunten. Het bedrijf ontwikkelt namelijk een eigen grensoverschrijdend betalingssysteem. In dit betalingssysteem heeft IBM zijn eigen token Blockchain World Wire (BWW) ontwikkelt.

Maar IBM mikt niet alleen op de eigen token. Zo werkt het ook samen met de cryptomunt Stellar (XLM) en sluit niet uit dat het in de toekomst met nog meer munten zal samenwerken.

Bitcoin zal de manier van betalingen veranderen

In het interview stelde Lund:

Ik zie de Bitcoin op een dag op een miljoen dollar.

En een miljoen dollar is geen toeval. Lund stelde dat hij een miljoen een mooi doel voor de Bitcoin vindt, omdat een sathosi (de kleinst deelbare eenheid van een bitcoin) dan precies gelijk is aan een dollarcent.

Wanneer de prijs van een bitcoin een miljoen dollar is, dan zal de totale marktkapitalisatie zo’n 20 biljoen dollar zijn. Volgens Lund zal de manier waarop betalingen wereldwijd worden gedaan veranderen.

Het betalingssysteem van IBM en andere cryptomunten

Verder ging Lund in op het betalingssysteem van IBM. Volgens Lund wil IBM namelijk een ecosysteem ontwikkelen met verschillende cryptomunten die internationale transacties settelen. Over een verder samenwerking met cryptomunten stelde hij:

Het zou Ripple, XRP of Bitcoin kunnen zijn. Maar het zal waarschijnlijk ook andere instrumenten bevatten, zoals stablecoins. En uiteindelijk – hopelijk – ook digitale munten uitgegeven door centrale banken.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock