(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft in 2018 vermoedelijk aan de eigen winstverwachting voldaan. Dit voorzien analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

Analisten rekenen voor het vierde kwartaal op een omzet van 798 miljoen euro, waardoor er in heel 2018 een omzet zou zijn van 2.776 miljoen euro. Dat is iets meer dan de 2.725 miljoen euro in 2017, mits rekening wordt gehouden met de verkoop van Nexive en Postcon.

De postvolumes zijn afgelopen jaar met vermoedelijk met 11,0 procent gedaald.

Het onderliggende bedrijfsresultaat wordt voor 2018 ingeschat op 209 miljoen euro en op contante basis zou dit 174 miljoen euro zijn. Dat zou binnen de bandbreedte zijn van 160 miljoen tot 190 miljoen euro die PostNL zelf aanhoudt.

De consensus rekent op 48 miljoen euro aan besparingen en de analisten zien ruimte voor een dividend van 0,24 euro per aandeel.

Vermoedelijk zal de markt naast de cijfers ook uitkijken of PostNL iets zegt over een eventuele deal met Sandd.

Een “waardetoevoegende” deal is volgens ING ook nodig zodat PostNL een progressief dividendbeleid kan voeren.

PostNL opent maandag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.