Terwijl de financiële professionals nog terughoudend zijn met bitcoins, neemt het aantal particuliere cryptobeleggers toe. Dat blijkt uit onderzoek van Diar. Het onderzoeksbureau analyseerde data van de Bitcoinblockchain.

Diar keek naar alle adressen op de blockchain van de Bitcoin die tussen de 1 en 10 bitcoins bezitten. Volgens het onderzoeksbureau stijgt het aantal adressen nog altijd. Vooral eind 2018 en in 2019 is er weer een stijgende trend. Zo is te zien op de grafiek van Diar.

De groei van het aantal adressen

Na de piek van de Bitcoin, in december 2017, is het aantal particuliere beleggers met 5 procent toegenomen. Maar als we over een langere periode kijken, bijvoorbeeld sinds januari 2017, dan is het aantal adressen met 38 procent gestegen. Daarna concludeerde Diar dat er vanaf 2015 een gemiddelde jaarlijkse groei van 35 procent is.

En ondanks de berenmarkt, was er in 2018 toch een kleine toename van 0,7 procent volgens Diar. Voor 2019 stelde Diar dat het aantal adressen met drie procent is gegroeid.

Verder vond Diar in het onderzoek dat het aantal onderzochte adressen goed is voor 10 procent van alle bitcoins in circulatie.

Op het moment van schrijven zijn er ruim 17,5 miljoen bitcoins in circulatie volgens data van Coinmarketcap. Gezamenlijk bezitten particuliere cryptobeleggers (adressen met 1 tot 10 bitcoins) zo’n 6 miljard dollar aan bitcoins volgens Diar.

Bron: Diar

Foto: iStock