De zilverprijs wist samen met de goudprijs tijdens de laatste maanden van 2018 goede zaken te doen. Als reactie op de toegenomen geopolitieke en economische spanningen in de wereld vluchtten beleggers richting de edelmetalen. Toch is dat beeld tijdens de afgelopen twee weken omgeslagen. En die omslag kwam voor de zilverprijs op een behoorlijk ongunstig moment.

De edelmetalen hebben het tijdens de afgelopen jaren niet gemakkelijk gehad. Aan het begin van 2016 leek er een definitieve bodem gezet te zijn, maar tijdens het afgelopen jaar werden de goud- en zilverprijs opnieuw geconfronteerd met sterke verkoopdruk. En ook nu lijken de edelmetalen een pas op de plaats te moeten maken.

Dit is een mogelijk kantelpunt voor de zilverprijs

Volgens Chris Kimble, van Kimble Charting, is de zilverprijs mogelijk op een kantelpunt aangekomen. Tijdens de afgelopen weken is er een dubbele top ontstaan die doet denken aan de dubbele top van afgelopen jaar. Destijds vormde dat het startsein voor een flinke prijsdaling.

Mocht de steunlijn nu opnieuw breken, dan betekent dat volgens Kimble weinig goeds voor de zilvermarkt. In dat geval wordt de dubbele top namelijk bevestigd en kan de beer definitief de touwtjes in handen nemen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!