De Commodity Index wist tijdens de eerste maand van 2016 een stevige bodem neer te zetten. Tot de zomer van 2016 werden beleggers getrakteerd op een indrukwekkende rally. Toch is na de zomer van 2016 het voorzichtige optimisme teruggevallen tot pessimisme. Tijdens het afgelopen jaar verloor de Commodity Index meer dan 12% van haar waarde. Toch lijkt dit niet het ideale moment te zijn om pessimistisch gestemd te zijn over de commoditysector.

De commoditysector heeft het tijdens de afgelopen jaren niet gemakkelijk gehad. Sinds het jaar 2011 is alles binnen deze sector in een rap tempo omlaag gegaan. En tijdens het afgelopen jaar werden beleggers opnieuw geconfronteerd met tegenvallende koersresultaten. En dat was hoofdzakelijk te danken aan de negatieve economische ontwikkelingen in de wereld. Een lagere groei van de wereldeconomie resulteert immers in een lagere vraag naar commodities.

Staan de commodities aan de vooravond van een rally?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Uncle Rico, is te zien dat beleggers hun hoop in de commoditysector niet moeten opgeven. De commodities vertonen immers grote overeenkomsten met het jaar 1999. En als die correlatie stand weet te houden, dan betekent dat veel goeds voor de grondstoffensector. In dat geval staan we namelijk aan de vooravond van een imposante rally.

En dat zou voor veel beleggers als een complete verrassing komen.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>