Succes is niet gemakkelijk, maar het is haalbaar. Volgens CEO’s als Elon Musk, Mark Zuckerburg en Bill Gates zijn er enkele dingen die helpen om succesvol te worden. De sleutel is om geduldig en toegewijd te blijven.

Hier de zes tips van miljardairs vandaag de dag.

#1 Lees boeken buiten je vakgebied

Lezen is een van de makkelijkste manieren om iets te leren. Zowel over je eigen vakgebied, als buiten je vakgebied. Elon Musk beaamt dit.

Musk stelt dat science fiction en biografieën altijd op zijn leeslijst stonden. Ooit zei Musk in een interview:

Ik ben groot gebracht door boeken. Boeken en mijn ouders.

#2 Kom uit je comfortzone

Je kan niet alles. Daarom zal je moeten leren en dat vergt effort. Als je niet van spreken voor publiek houdt, grijp dan de eerst volgende kans om te spreken voor een publiek. Uiteindelijk wordt het makkelijker.

Mark Zuckerberg wilde ooit Mandarijn (Chinees) leren. Hij deed er jaren over, maar raad eens. Nu is hij er een meester in.

#3 Sporten

Tom Corley onderzocht vijf jaar lang rijke mensen. Hij vond dat de rijken een ding gemeen hebben, namelijk duursporten.

Degenen die de gewoonte hebben om hard te lopen hebben verschillende voordelen tegenover degenen die dat niet doen.

Die voordelen zijn bijvoorbeeld een hoger IQ, wilskracht, vertrouwen en tot wel 20 procent meer energie.

#4 Geven

Dat zeer succesvolle mensen succesvol zijn doordat ze alles voor zichzelf hebben gehouden is een mythe. Succesvolle mensen kennen het belang van te geven.

Bijvoorbeeld Bill Gates en Warren Buffet die in 2010 de Giving Pledge tekenden. Hiermee wijden ze zich toe om meer dan de helft van hun vermogen weg te geven aan goede doelen, zoals armoede.

#5 Denk aan je concurrentie

Het niet kunnen vergeven of misgunnen kan tegen je werken. Maar het erkennen van je concurrentie en haters kan een krachtige motivatie zijn. Basketballegende Michael Jordan zei ooit:

Ik speel om te winnen of het nou een training of een echte partij is. En ik zal nooit iets veranderen van mij en mijn competitieve enthousiasme om te winnen.

#6 Ga naar buiten en denk

We brengen enorm veel tijd binnen achter ons scherm door. Het is daarom heel belangrijk om hier soms even afscheid van te nemen en naar buiten te gaan.

Een onderzoek van de American Psychology Association bewees dit. Volgens het onderzoek kan een wandeling de creativiteit verhogen en helpen problemen op te lossen.

Het is daarom ook niet raar dat de CEO’s van Google, Facebook en LinkedIn er van houden om hun meetings buiten te houden.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>