De EUR/USD is de afgelopen weken behoorlijk heen en weer geschud. Deze volatiele bewegingen werden onder andere veroorzaakt door de Europese en de Amerikaanse centrale bank. Daarnaast heeft het nieuws rondom de Brexit ook effect gehad op de wisselkoers. Hoe ziet het technische plaatje er op dit moment uit?

Aan het einde van 2016 wist de EUR/USD bijna pariteit te bereiken. Het soepele monetaire beleid van de ECB was volgens sommige analisten de veroorzaker van de prijsval van de euro. En in dat jaar begon de Fed juist stilletjes aan op de rem te gaan staan. Ook op dit moment is er nog een groot verschil waarneembaar tussen de positie van de Fed en de ECB. Zo heeft de Fed al meerdere renteverhogingen doorgevoerd, terwijl de ECB nog steeds de rentestand op 0% heeft staan. Tevens kunnen Europese banken binnenkort (opnieuw) goedkoop geld lenen bij de ECB.

De dollar is in het voordeel

Op technisch gebied lijkt de dollar ten opzichte van de euro aan het langste eind te trekken. Dat is in ieder geval de conclusie van Chris Kimble, technisch analist bij Kimble Charting. Hij deelde op zijn website de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de EUR/USD sterke overeenkomsten vertoont met de koersbewegingen die zichtbaar waren tijdens de jaren ’90.

Mocht die correlatie standhouden, dan betekent dat volgens Kimble weinig goeds voor de euro. In dat geval zou de EUR/USD immers binnen afzienbare tijd pariteit kunnen bereiken. Daarnaast zou de EUR/USD nog verder kunnen wegzakken zoals ook in het jaar 2000 gebeurde. Destijds wist de EUR/USD zelfs door de grens van 0,85 te zakken. Om vervolgens wel weer in acht jaar tijd naar 1,60 te stijgen.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)