Het merendeel van de beleggers wordt op dit moment beïnvloed door de huidige beursrally die gaande is. Terwijl datzelfde merendeel van de beleggers nog aan het einde van vorig jaar richting de nooduitgang rende, zijn zij nu bang om de beleggingsboot te missen. De vraag is alleen of beleggers wel moeten terugkeren naar de aandelenmarkt.

Op dit moment is Wall Street nog enkele procenten verwijderd van nieuwe recordkoersen. En daarmee lijkt het onheilspellende beeld van vorig jaar definitief van de tafel afgehaald te zijn. De stier lijkt opnieuw aan het langste eind te trekken. Toch is de strijd nog niet gestreden, want de beer heeft tijdens de afgelopen jaren meermaals bewezen dat het op onverwachte momenten kan terugkeren op de beursvloer.

Beleggers moeten oog hebben voor de hoge waarderingen

Jeroen Blokland deelde onlangs op Twitter de bovenstaande staafgrafiek. Op deze grafiek is het gemiddelde jaarresultaat van de S&P 500 index in beeld gebracht bij de verschillende waarderingen (op basis van Shiller). En aangezien de S&P 500 index op dit moment geconfronteerd wordt met een Shiller koers-winstverhouding die boven de 30 ligt, voorspelt dat weinig goeds voor de komende 10 jaar.

Op de staafgrafiek is namelijk te zien dat, op basis van het verleden, de S&P 500 index in dat geval normaliter jaarlijks geconfronteerd wordt met een licht negatief rendement. Wat dat betreft kan het huidige beursfeestje dus mogelijk van korte duur zijn.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)