Tijdens de laatste maanden van 2018 hebben veel beleggers hun groeiaandelen ingewisseld voor waardeaandelen. En dat was ook niet verwonderlijk, want waardeaandelen kunnen over het algemeen ook getypeerd worden als defensieve aandelen. En de vraag naar dergelijke aandelen stijgt in tijden van onzekere beurstijden. Die tijd ligt echter inmiddels alweer achter onze rug.

Waardeaandelen zijn te omschrijven als aandelen van beursgenoteerde bedrijven die over het algemeen al een tijdje meedoen en in het verleden bewezen hebben dat zij ook in slechte tijden dividend kunnen uitkeren. Groeiaandelen daarentegen zijn aandelen van beursgenoteerde bedrijven waarbij de beurskoers met name gevoed wordt door hoge omzetverwachtingen (zoals de aandelen Netflix, Facebook en Tesla).

Groeiaandelen zijn weer geliefd

Tijdens de afgelopen weken is de interesse in groeiaandelen weer opgelaaid. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is zelfs te zien dat in enkele weken tijd de Growth/Value Ratio weer is gestegen tot boven het niveau van afgelopen jaar. En dat kan mogelijk een goed teken zijn voor de aandelenmarkten in zijn geheel, want al sinds het begin van deze Bull Market is er sprake van een stijgende beweging bij de Growth/Value Ratio.

Is deze nieuwe recordhoogte bij deze belangrijke ratio een voorbode voor een nieuwe recordkoers op Wall Street?

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar