(ABM FN-Dow Jones) Wall Street gaat donderdag vermoedelijk licht lager openen. Rond lunchtijd lag de openingsindicatie op een min van 0,2 procent voor de Dow Jones index en leken de S&P 500 en de Nasdaq 0,1 procent lager te openen.

“De markt maakt zich op voor het lange Paasweekend en mogelijk zien we wat winstnemingen”, zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

Wall Street is Goede Vrijdag gesloten maar maandag, Tweede Paasdag wordt er regulier gehandeld, terwijl in Europa de beurzen dan nog gesloten blijven.

Woensdag bleven de Amerikaanse beurzen dicht bij huis. Opnieuw bleek de gezondheidszorgsector de gebeten hond, met aandelen van zorgverzekeraars die onderuit gingen. “De politieke onzekerheid zet druk op deze aandelen en dus willen beleggers er vanaf”, aldus marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group. Hij ziet met het Paasweekend in het vooruitzicht de afgelopen dagen bovendien lagere volumes op de aandelenmarkten.

Donderdag focust de markt zich vermoedelijk op een nieuwe stroom aan bedrijfscijfers, een aantal beursgangen en macro-economische data. Op de agenda staan de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering, de voorlopige inkoopmanagersindex oor de Amerikaanse industrie en dienstensector in de maand april van Markit en de leidende indicatoren over maart. Bedrijfsvoorraden in februari maken de lijst compleet.

De euro noteerde rond lunchtijd op 1,1254 dollar. Woensdagavond verhandelde het muntpaar op 1,1299. Olie werd donderdag iets goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Alcoa opende woensdag nabeurs de boeken. In het eerste kwartaal dook de aluminiumproducent in de rode cijfers, met name vanwege een reorganisatielast die het bedrijf nam vanwege strategische aanpassingen in de activiteiten. Dat speelt ook in het tweede kwartaal een rol, waarschuwde Alcoa, dat erop rekent dat de vraag naar aluminium dit jaar minder sterk groeit dan eerder gedacht. In de voorbeurshandel verloor het aandeel donderdag bijna 3 procent.

Donderdag openen onder meer Philip Morris, Honeywell, PPG Industries, ManPowerGroup, American Express en Schlumberger de boeken.

Daarnaast vinden er een tweetal IPO’s plaats, die van social mediabedrijf Pinterest en en aanbieder van cloud videodiensten Zoom Video Communications.

Pinterest, bekend van zijn digitale prikbord, brengt 75 miljoen aandelen naar de Amerikaanse beurs voor 19 dollar per stuk, want boven de bandbreedte is die het bedrijf eerder aangaf. De begeleiders van de IPO hebben daarnaast de optie om nog eens ruim 11 miljoen aandelen te kopen.

Zoom brengt bijna 21 miljoen aandelen naar de beurs voor 36,00 dollar per stuk. Eerder lag de uitgifteprijs nog op maximaal 35 dollar.

Slotstanden woensdag

De Dow Jones index eindigde woensdag vrijwel vlak op 26.449,54 punten, de S&P 500 daalde 0,2 procent en sloot op 2.900,45 punten en de Nasdaq sloot op 7.996,08 punten, een daling van krap 0,1 procent ten opzichte van dinsdag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.