De Amerikaanse economie, samen met die van China, is een belangrijke indicator van hoe het met de wereldeconomie gesteld is. Het is daarom voor beleggers en investeerders belangrijk om op de hoogte te blijven van de kwartaalrapporten en de bedrijfsresultaten. Volgende week kunnen we veel te weten komen over de toestand van de Amerikaanse economie.

Zit de Amerikaanse economie nu in een dipje of net niet? De kwartaalrapporten die volgende week gepubliceerd gaan worden, zullen veel duidelijk maken. Bedrijven zoals Amazon, Boeing en Microsoft behoren tot 140 S&P 500 bedrijven die volgende week hun bedrijfsresultaten zullen bekendmaken aan het grote publiek. Beleggers zitten alvast op het puntje van hun stoel voor de resultaten.

Analisten beweerden voorheen dat de bedrijfswinsten voor de S&P 500 bedrijven gemiddeld zullen dalen met 1,7 tot zelfs 4 procent. Dit zou het eerste negatieve kwartaal in drie jaar zijn. Maar uit eerdere kwartaalrapporten lijkt het tegenovergestelde waar te zijn, de cijfers zouden toch beter zijn dan werd verwacht. Op het einde van het eerste kwartaal leken de resultaten te verbeteren.

Ommekeer?

Beleggers hebben ook meer vertrouwen in de groei van de wereldeconomie en hebben minder angst voor die gevreesde recessie waarover sprake was enkele maanden geleden. Dat komt omdat de Chinese economie beter presteert dan werd verwacht, die wist namelijk met 6,4 procent te groeien in plaats van de voorspelde 6,3 procent.

I think a lot of this is leveraged on economic activity. I think investors have kind of gotten past this notion of global downturn. The China number was pretty good earlier in the week. I do think next week is going to be important for earnings. We’re going to get a great cross section of industries.

Volgende week publiceren onder andere de volgende bedrijven hun kwartaalrapport, daarna zal ineens duidelijk worden hoe het met de Amerikaanse economie is gesteld. Coca-Cola, Lockheed Martin, Verizon, Twitter, AT&T, Facebook, Microsoft, Tesla, General Dynamics, Paypal, Amazon, UBS, Exxon Mobil, en noem maar op. De volledige lijst van bedrijven vindt je hier terug.

Bronnen: CNBC

Foto: Aditi Garg