De zilverprijs heeft het de laatste weken niet gemakkelijk gehad. De stijging op de aandelenmarkten heeft duidelijk een negatief effect gehad op de goud- en zilvermarkt. En dat is ook niet verwonderlijk, want in ‘stille tijden’ hebben beleggers minder behoefte aan veilige havens. Voor de zilverprijs is het van groots belang om de steunlijn intact te houden.

De zilverprijs kende een fantastisch jaareinde. Door de onrust op de financiële markten wist het edelmetaal met behoorlijk wat procenten in waarde te stijgen. Ook tijdens de eerste weken van dit jaar wist de zilverprijs de stijgende trend voort te zetten. Maar, vanaf februari kwam daar verandering in. Inmiddels heeft de zilverprijs alweer een groot deel van de winst prijsgegeven en wordt er gevreesd voor een hertest van de belangrijke steunlijn.

Zilverbeleggers moeten deze steunlijn in de gaten houden

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de zilverprijs al jaren gevangen zit in een zogenoemd ‘Bearish Descending Triangle’. Dit staat binnen de technische wereld bekend als een belangrijk Bearish patroon. Op het moment dat de steunlijn sneuvelt, dan moeten zilverbeleggers rekening houden met een forse prijsdaling. Op dat moment wordt het Bearishe patroon immers bevestigd.

Maar, zo ver is het natuurlijk nog niet. Voor de zilverstieren is het van cruciaal belang om de steunlijn in leven te houden. Deze steunlijn, die rond de $ 14 ligt, is al drie jaar intact en de beer zal van goede huizen moeten komen om deze steunlijn te doorbreken.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!