De huidige ontwikkelingen in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China hebben wellicht een knelpunt bereikt. Dat stelt zakenbank Goldman Sachs. Volgens de bank is de kans op een succesvolle deal nog steeds aanzienlijk, maar lager als voorheen.

Onlangs twitterde president Trump over een verhoging van importtarieven. En volgens journalist Edward Lawrence heeft vicepremier Liu naar aanleiding van de tweet zijn trip naar Washington afgezegd.

Goldman Sachs gelooft dat hogere importtarieven waarschijnlijk worden vermeden. De zakenbank schat de kans 40 procent dat er hogere tarieven komen.

Dit moet je in de gaten houden:

Of er hogere tarieven komen of niet, of dat er toch nog een deal komt in de handelsoorlog. Volgens Goldman is dit het belangrijkste om in de gaten te houden: komt er deze week een Chinese delegatie naar Washington voor handelsgesprekken. Zo stelt de bank:

De belangrijkste indicator om in de gaten te houden op de korte termijn is, of er op 8 mei een grote delegatie van Chinese afgevaardigden naar Washington komt, zoals afgesproken. Als ze komen, dan geeft dat aan dat ze nog steeds vertrouwen hebben in een deal.

Als de Verenigde Staten en China het gesprek aangaan, zal er alleen een verhoging van de tarieven zijn als ze niet in staat zijn om voor vrijdag een akkoord te bereiken, voegde Goldman toe.

Kans op deal in nabije toekomst iets gedaald

Een deal op de korte termijn is nog steeds mogelijk volgens een econoom van Goldman. Hij stelt naar aanleiding van de tweet van Trump:

De optimistische houding van Amerikaanse afgevaardigden over de afgelopen weken is verschoven. Het geeft aan dat de kans op een deal in de nabije toekomst op zijn minst iets is gedaald.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar