De Chinese beurs werd tijdens het afgelopen beursjaar keihard afgestraft. Als gevolg van de handelsoorlog tussen de VS en China dumpten beleggers massaal hun Chinese aandelen. Tijdens de afgelopen maanden heeft de Chinese beurs echter een indrukwekkende herstelbeweging doorgemaakt. En de recente terugval biedt kansen voor beleggers die de ‘Chinese boot’ hebben gemist.

Als we Trump mogen geloven dan verlopen de gesprekken tussen hem en Xi Jinping op dit moment voorspoedig. Al weken roept de president van de VS dat een handelsakkoord dichtbij is. Toch is tot nu toe een dergelijk akkoord nog uitgebleven. Toch zijn beleggers overtuigd dat een handelsakkoord dichtbij is, want mede daardoor durven ze weer te investeren in Chinese aandelen.

Chinese beurs is nog ver verwijderd van oude top

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Ryan Detrick, is te zien dat de Shanghai index tijdens de eerste maanden van dit beursjaar bijzonder goede zaken wist te doen. De toonaangevende Chinese beurs wist zelfs met 30% in waarde te stijgen. Maar, tijdens de afgelopen twee weken heeft de Chinese beurs een stapje terug moeten doen.

Volgens Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, biedt deze ‘terugval’ juist kansen voor beleggers die nog geen Chinese aandelen in de portefeuille hebben zitten. Hij laat weten dat de weerstandslijn, die sinds het jaar 2015 intact was, doorbroken is en daarom beschikt de Chinese beurs nog over voldoende potentieel. De oude top uit 2015 is immers nog ver verwijderd.