Wat doe je als er een robot, zonder hoofd en met een pakketje in zijn handen op je af komt lopen? Wen er maar vast aan, want het bestaat al. Volgens Bloomberg doet de automaker Ford testen met robots, die jouw pakketje kunnen bezorgen.

De robot van Ford, genaamd ‘Digit’, heeft twee benen, een torso en twee armen. Het heeft een camera en laser in de torso, waarmee het coördineert. Digit is in staat om tot wel 40 pond te tillen. Hieronder is de robot te zien op een foto van Bloomberg.

60 procent minder bezorgkosten

Met de robot lost Ford ‘het laatste 15 meter probleem’ op. Als een zelfrijdend bezorgbusje jouw pakketje kan bezorgen, dan kan het busje deze nog niet afleveren. Maar met Digit in het busje kan de laatste 15 meter worden overbrugd, die jou uiteindelijk het pakketje bezorgd. Ford hoopt de robots in 2021 in te zetten.

De technologie van Ford zal enorme kosten gaan besparen volgens experts. Tot wel 60 procent of meer stellen de experts, omdat menselijke bezorgen vervangen kunnen worden.

Door de opkomst van online shoppen stijgen ook de afleveringskosten van pakketjes als geheel. Amazon gaf vorig jaar bijvoorbeeld 27 miljard dollar uit aan afleveringskosten.

Hoe zullen mensen reageren op Digit?

Naast de ontwikkeling van de robot houdt Ford zich ook bezig met de reacties van mensen. Het zal op het eerste gezicht een rare verschijning zijn. Maar Craig Stephens, directeur van automatisatie bij Ford, denkt niet dat de robot gevaarlijk over zal komen.

Digit komt op mij eigenlijk vrij vriendelijk over. Een niet-aggressive verschijning zal een sleutelrol spelen bij mensen of ze de robot zullen accepteren of niet.

Ford zal beginnen met het testen van de robot in hun eigen fabriek. Daarna zal de robot de wegen op gaan in de Amerikaanse staten Michigan en Pittsburgh.

Bron: Zerohegde

Foto: iStock

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.