De groei van de Amerikaanse economie begint af te zwakken. Tenminste, dat maken de meest recent gepubliceerde macrocijfers duidelijk. Volgens economen kan de handelsoorlog daarnaast de groei verder onder druk zetten. En daarom rekenen beleggers op een helpende hand van de Amerikaanse centrale bank.

De afgelopen maanden is duidelijk geworden dat Donald Trump niet tevreden is over het functioneren van Fed-voorzitter Jerome Powell. Volgens de president van de VS vormt Powell zelfs een bedreiging voor de Amerikaanse economie. Trump is onder andere van mening dat de Fed de rente moet verlagen en een nieuw opkoopprogramma moet lanceren. Tot nu toe wil de Fed nog niet zo ver gaan.

Kans op een renteverlaging stijgt aanzienlijk

Toch beginnen steeds meer beleggers rekening te houden met een renteverlaging. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bespoke Investment Group, te zien dat de kans op een renteverlaging recent is gestegen naar meer dan 85%. En die renteverlaging zou dan voor januari 2020 moeten plaatsvinden.

Voorlopig stelt de Amerikaanse centrale bank zich nog onafhankelijk op, maar de vraag is hoe lang de Fed dit nog weet vol te houden. Trump voert de druk immers steeds verder op.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>