De cryptomarkt is weer volop in beweging. Beweging is natuurlijk niks nieuws. Maar de omvang er van wel. Zo bewoog de Bitcoin op donderdag met meer dan 2.000 dollar. Dat was nog nooit zoveel sinds januari van 2018, het begin van de berenmarkt.

Dat de Bitcoin met 2.000 dollar zakte, is op zich te begrijpen. Want de grootste cryptomunt ter wereld kende de afgelopen maanden, en in het bijzonder de afgelopen weken, een parabolische ontwikkeling.

Sinds begin juni is de prijs van een bitcoin met ruim 5.000 dollar gestegen. En dat zonder enige serieuze correctie, zoals te zien op de grafiek van Coinmarketcap.

Bitcoin bezig aan een volgende parabolische fase?

We kunnen ons wellicht opmaken voor nog meer actie en nog grotere prijsvariaties in de cryptomarkt. Zo zijn er verschillende analisten die voorspellen dat de huidige exponentiële prijsgroei van een bitcoin doorzet.

Bijvoorbeeld Peter Brandt, een veteraan in trading. Volgens hem zit de Bitcoin in een vierde parabolische fase sinds 2010. Een koersdoel van 100.000 dollar is daarom in zicht.

Hoe hoger de prijs, hoe hoger de variatie?

Een prijsvariatie van enkele duizenden dollars kan wellicht angstaanjagend klinken. Toch lijkt het inherent aan de prijsontwikkeling. Zo was eind 2017, toen de Bitcoin op een recordstand noteerde, de prijsvariatie nog groter.

Bron: Coindesk

Foto: iStock