Na de JPM Coin van J.P. Morgan en de Libra van Facebook kijkt ook Goldman Sachs naar een eigen digitale munt. Goldman Sachs voert “uitgebreid onderzoek” naar tokenization. Dat onthulde David Solomon, de CEO van de zakenbank, in een interview.

Volgens de CEO bewegen wereldwijde betalingssystemen in de richting van stablecoins. Dat zijn cryptomunten met een stabiele waarde, vaak gekoppeld aan de dollar. Stablecoins zijn ook een vorm van tokenization, omdat een stablecoin een activa uit de fysieke wereld representeert op de blockchain.

‘Libra, een interessant concept’

Solomon ging niet direct in op de vraag of Goldman Sachs met een eigen digitale munt zal komen. De CEO zei wel:

Neem aan dat alle grote financiële instellingen wereldwijd kijken naar het potentieel van tokenization, stablecoins en grenzeloze betalingen.

Daarnaast ging Solomon even in op de Libra van Facebook. Hij ging niet in of Goldman Sachs met Facebook rond de tafel heeft gezeten met betrekking tot de Libra munt. Wel noemde hij het een “interessant” concept. De stablecoin die Facebook ontwikkelt, zal worden uitgegeven door een alliantie van bedrijven, waaronder Uber en Visa.

‘Banken moeten veranderen, anders verdwijnen ze’

Ook ging Solomon in op de regelgeving rond digitale munten. Volgens de CEO zal de regelgeving veranderen door de komt van digitale munten. Maar dat zal niet betekenen dat banken zullen sluiten. Tenminste als ze mee gaan met de verandering. Zo zei de CEO:

Toegegeven, ze moeten evolueren, omdat het verdienmodel gekoppeld aan betalingen minder winstgevend zal worden. Maar er zijn veel andere manieren waarop banken innovatief kunnen zijn. En dat moeten ze blijven, anders verdwijnen ze.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties