Beleggers die op zoek zijn naar rendement in Azië, maar vrezen dat de handelsoorlog hen zal tegenwerken, kunnen terecht bij verschillende landen die toch nog goed presteren. De Amerikanen handelen minder met China, maar halen hun producten ergens anders in Azië. Landen zoals de Filipijnen en Indonesië hebben bijvoorbeeld baat het handelsdispuut.

Sinds de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten van Amerika, valt het rendement op de Chinese beurzen wat tegen. We zien een vrij horizontale beweging en dat maakt beleggers natuurlijk niet gelukkig. Maar dat geldt niet voor alle Aziatische landen, in Zuid-Oost Azië lijkt de handelsoorlog precies geen impact te hebben. In tegendeel, ze lijken er van te profiteren.

Zuid-Oost Azië

Andrew Gillan, aandelenstrateeg bij Janus Henderson Investors, ziet een interessante ontwikkeling plaatsvinden waarbij landen zoals Indonesië en de Filipijnen alsnog een flinke economische groei meemaken. Hij raadt beleggers en investeerders aan om deze markten te verkennen.

We like those markets. We’ve maintained positions in the Philippines over the last few years but … we’re happy to be significantly overweight.

De strateeg benadrukt ook dat de financiële sector in Indonesië structureel en duurzaam is gegroeid de afgelopen tien jaar. De herverkiezing van president Joko Widodo is dan ook een goede zaak want zijn aanpak heeft het land er flink bovenop geholpen. De Jakarta Composite Index is dit jaar al met 3 procent gestegen en lijkt de komende maanden nog hoger te kunnen gaan.

Noord-Azië is dan weer minder aantrekkelijk volgens Gillan. Landen zoals China, Taiwan en Zuid-Korea voelen de impact van de handelsoorlog veel harder. Janus Henderson Investors is dan ook van plan om de posities in deze landen lichtjes af te bouwen gezien de risico’s omtrent het dispuut.

Bronnen: CNBC

Foto: MaxPixel

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!