De beleggers onder ons die al wat langer meelopen zullen zich nog goed de huizenmarktzeepbel herinneren. Deze zeepbel wist te leiden tot een wereldwijde crisis. De financiële crisis is zelfs de geschiedenisboeken ingegaan als de ergste mondiale crisis ooit. Hebben we iets geleerd van deze zeepbel?

Volgens diverse analisten is er tijdens de afgelopen jaren een nieuwe zeepbel gecreëerd. Volgens deze kenners zou deze zeepbel veroorzaakt zijn door de centrale banken. Door het ruimhartige monetaire beleid zijn de markten volgestopt met ‘geprint’ geld. En de vraag is wat de consequenties van dit ruimhartige monetaire beleid zullen zijn. Op het moment dat er namelijk nu een nieuwe crisis komt, staan de meeste centrale bankiers aan de grond genageld.

Deze grafiek waarschuwt voor een nieuwe zeepbel

Of er binnen afzienbare tijd een nieuwe crisis komt, is op dit moment nog sterk de vraag. Toch beginnen de analisten van Crescat Capital LLC zich grote zorgen te maken. Op Twitter werd de bovenstaande grafiek gedeeld waarop te zien is dat de Eurodollar Yield Curve onlangs onder de 0-lijn is gedoken.

Sinds de jaren ‘90 hebben we een negatieve notering slechts twee keer eerder gezien. Dat was tijdens de internetzeepbel en de huizenmarktzeepbel. En de meesten onder ons weten nog wel hoe het destijds is afgelopen. Wat dat betreft is het te hopen dat deze grafiek deze keer geen gelijk krijgt. Anders moeten we namelijk vrezen voor een nieuwe mondiale crisis.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)