Volgens Murad Mahmudov zal de Bitcoin binnenkort de 100.000 dollar aantikken. De voormalig analist van Goldman Sachs gelooft dan ook dat de huidige terugval geen roet in het eten zal gooien van de ‘oranjemunt’.

Volgens de Bitcoin maximalist is de huidige terugval van de prijs geen reden voor paniek. Zo stelt hij:

Zoom eens uit en denk groot.

Mahmudov maakt gebruik van technische analyse. Het bestuderen van de grafieken om zo bepaalde patronen te herkennen en op basis daarvan de toekomstige prijs voorspellen.

10.800 dollar als steunniveau

Volgens de analist zal een bitcoin terugvallen naar een prijs 10.800 dollar. Hier zal de prijs support vinden en vervolgens weer verder stijgen. Verschillende indicatoren wijzen namelijk op een daling naar 10.800 dollar. Zo zei Mahmudov in een vervolg tweet:

200MA / EMA / RSIbands + Weklijkse steunniveau’s wijzen allemaal op 10.8. Maar misschien iets daarboven, aangezien het orderboek op verschillende beurzen die steun bieden.

De 200 MA en EMA zijn gemiddelden van de prijs over een langere periode, 200 dagen of weken. Deze worden als belangrijke steunniveau’s gezien voor de prijs van een activa, zoals bitcoin. De RSI is een indicator die aangeeft of de prijs van een activa relatief gezien te hard is gestegen of gedaald.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock