De Bitcoin wordt steeds vaker gezien als een veilige haven voor kapitaal in onrustige tijden. Tom Lee breekt hiermee. Zo gelooft de mede-oprichter van Fundstrat dat een positief macro-economisch klimaat ook goed kan zijn voor bitcoins.

Fundstrat is een adviesbureau op Wall Street. Volgens Lee zal de Bitcoin daarom floreren als aandelen het ook goed doen. Want data laat zien dat de Bitcoin stijgt, als de Amerikaanse S&P 500 zo’n 15 procent hoger staat. Daarom is een nieuwe all-time-high van de S&P zeer positief voor de Bitcoin, volgens de analist.

Huidige consolidatie door macroklimaat

De Bitcon beweegt al voor zo’n 9 weken zijwaarts. De reden voor deze consolidatie is dan ook de globale onrust over de economie. Zo zei Lee:

Bitcoin is onlangs gestagneerd omdat het macrovooruitzicht minder is. In een wereld zonder een opwaartse trend, gaat ook de Bitcoin niet omhoog. Daarom geloof ik dat een volgende breakout in de aandelenmarkt een volgende katalysator is. Want eenmaal aandelen op recordhoogte zijn, krijgt Bitcoin een voorkeur.

De analist van Fundstrat is dol op data en gebruikt die dan ook om zijn standpunt te onderbouwen. Uit het verleden blijkt dat in de 4 beste jaren van de S&P 500 de Bitcoin ook een van de beste jaren beleefde. Althans in de afgelopen 10 jaar.

Ook de functie van digitaal goud

Dat de Bitcoin zal floreren in optimistische economische tijden, betekent echter niet dat de Bitcoin het niet goed zal doen als het minder gaat. Volgens Lee heeft de digitale munt ook de capaciteit om te fungeren als veilige haven voor kapitaal. Zo zei de analist:

Als je nerveus begint te worden dan kan het ook fungeren als digitaal goud.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock