Ongeveer een maand voor de definitieve beslissing halen VanEck en SolidX hun potentiële Bitcoin-ETF van de baan. Dat blijkt uit een document van de Amerikaanse beurswaakhond. Wel blijft een Bitcoin-ETF een topprioriteit voor VanEck, volgens de directeur van de vermogensbeheerder.

Op 13 september beslisten beide vermogensbeheerders om niet verder te gaan met de huidige ETF-aanvraag. Deze was al meerdere keren afgewezen door de SEC, en daarom moest de Amerikaanse beurswaakhond nu, op 18 oktober, met een definitieve ja of nee komen.


Toch betekent dit niet dat beide vermogensbeheerders niet verder zullen gaan om een nieuwe Bitcoin-ETF voor het grote publiek van de grond te krijgen. Zo zei Gabor Gurbacs, directeur van VanEck in een tweet:

Bitcoin-ETF voor professionals is er al

Onlangs lanceerde VanEck al een Bitcoin-ETF. Alleen met speciale regels, waardoor alleen professionele beleggers erin kunnen investeren. Het grote publiek zal dus nog altijd moeten wachten op een Bitcoin-ETF.

Het succes van de Bitcoin-ETF voor professionals is tot nu toe nog geen groot succes. In de enkele weken dat het nu op de markt is, haalde het 4 bitcoins op bij beleggers. Gelijk aan zo’n 40.000 dollar, slechts wisselgeld voor professionals.

Na de terugtrekking van VanEck en SolidX lopen er nu nog twee ETF-aanvragen. Een is van Wilshire Phoenix, waar de SEC 29 september een definitief oordeel over zal vellen. De andere aanvraag is van Bitwise. Daar zal de SEC op 13 oktober een een definitief oordeel over vellen.

Bron: Coindesk

Foto: iStock