De onderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China verlopen over het algemeen behoorlijk wisselvallig, men kan zeggen dat ze eerder slecht dan goed verlopen. Maar zakenbank UBS verwacht dat beide landen op lange termijn toch zullen overeenkomen inzake de handelsoorlog. Een oplossing is namelijk goed voor beiden en dat is de grootste drijfveer.
De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China woedt onverminderd voort. De wereldeconomie gaat achteruit, beleggers hebben minder vertrouwen, bedrijfsresultaten lijden eronder en de kans op een wereldwijde recessie neemt toe. Maar zakenbank UBS heeft goede moed en verwacht dat beide landen op termijn wel overeen zullen komen met elkaar.
What we’re interested in is the long term developments and whilst there is a big dispute at the moment, I think there’s also potential for resolution. And the potential for resolution lies in the very fact that trade is really beneficial to both sides.
De onderhandelingen zijn tot nu toe vrij hobbelig verlopen, ze geven de indruk dat een akkoord tussen beide landen nog lang niet in zicht is. Het zijn deze bijeenkomsten die beleggers gebruiken om een richting te zoeken op de beurzen. Maar onlangs lijken de gemoederen wat bedaard te zijn. Trump koos ervoor om bepaalde heffingen met twee weken uit te stellen.
Economische gevolgen
Beide landen worden economische getroffen door de handelsoorlog en dat is een situatie die ze allebei willen verhelpen uiteraard. Het Internationaal Monetair Fonds waarschuwde eerder dat, als de situatie niet verbetert, de wereldeconomie 0,8 procent groei zal verliezen.
Daarenboven vreest men ook dat we verschillende technologieën gaan krijgen door de strubbelingen. Maar volgens marktkenners is deze technologisch splitsing er al, kijk maar naar Chinese bedrijven zoals WeChat, Alibaba en Tencent… de tegenhangers van Facebook en Amazon. Er zal volgens hen dus niet zo heel veel veranderen op technologisch vlak.
Bronnen: CNBC
Foto: Geralt – Needpix – CC BY 2.0
5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen
- De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
- Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
- Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
- De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
- Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis
Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER