Aanstaande woensdag staat het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank op het programma. De verwachting is dat de Fed woensdag opnieuw de rente zal gaan verlagen. En dat zou de derde renteverlaging van dit jaar betekenen. En dat hoeft helemaal geen slecht nieuws te betekenen.

Economen rekenen er op dat Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, aanstaande woensdag opnieuw de rente zal gaan verlagen. De economische cijfers van de afgelopen weken zorgen er immers voor dat er genoeg draagvlak is voor een derde renteverlaging. Volgens economen wil de Fed met deze ‘preventieve’ renteverlagingen er voor zorgen dat de Amerikaanse economie niet in een recessie belandt.

Nieuwe renteverlaging kan goed nieuws betekenen voor de beurzen

Voor de beurzen hoeft een derde renteverlaging helemaal geen slecht nieuws te betekenen. Mocht de Amerikaanse centrale bank immers opnieuw de rentestand met 25 basispunten verlagen, dan is dat de derde renteverlaging van dit jaar. En uit onderzoek van LPL Research blijkt dat Wall Street in het verleden geweldig presteerde nadat het geconfronteerd werd met drie renteverlagingen van 25 basispunten. Op de bovenstaande staafgrafiek is te zien dat de rendementen voor de S&P 500 index in dat geval een jaar later tussen de 15 en 25 procent lagen.

Geen enkele keer stond de S&P 500 index een maand, drie maanden, zes maanden en twaalf maanden later lager. Beleggers mogen dus hopen op een nieuwe renteverlaging van 25 basispunten.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>