De Europese Unie is bereid om Brits premier Boris Johnson drie maanden extra tijd te geven om de brexit rond te krijgen. Zondagavond werd een draft documentje opgesteld waarin dit werd vastgelegd. De officiële discussies zullen vandaag plaatsvinden. De nieuwe deadline voor de brexit, indien officieel goedgekeurd, zal dus pas op 31 januari 2020 zijn.

De deadline voor de brexit ligt op 31 oktober maar naar alle waarschijnlijkheid zal Brits premier Boris Johnson drie maanden extra tijd krijgen. Volgens een documentje dat zondag werd opgesteld, zal de Europese Unie drie maanden extra inplannen om de deadline uit te stellen zodat Johnson voldoende tijd krijgt om de brexit rond te krijgen in het Britse parlement.

With a view to allowing for the finalisation of all steps necessary for the ratification of the Withdrawal Agreement, including the obtaining of the consent of the European Parliament, the European Council agrees to a further extension.

Nieuwe deadline?

Het zoveelste uitstel komt op vraag van het Verenigd Koninkrijk. Het Britse parlement heeft in het voordeel van Johnson gestemd maar deze laatste heeft meer tijd nodig om alle nodige zaken op orde te stellen en bepaalde zaken te finaliseren. De paar dagen die nog overblijven voor de deadline van 31 oktober, zijn niet genoeg.

De huidige overeenkomst is voor de Europese Unie echter wel finaal, er zal dus niet meer worden afgeweken van de deal met het Verenigde Koninkrijk. Het lijkt er dus op dat de deadline van 31 januari finaal is en dat alle kansen voor het Verenigd Koninkrijk zijn opgebruikt.

Bronnen: CNBC

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Alpha Stock Images