Beleggers die gespreid willen investeren in verschillende werelddelen kunnen dat doen via een belegging in de MSCI World Index. Deze wereldindex bestaat uit de grootste aandelen van over de hele wereld. Afgelopen vrijdag wist deze index voor het eerst in een jaar tijd te stijgen naar een nieuwe recordkoers. En dat voorspelt veel goeds voor de toekomst.

De wereldwijde beurskoersen zitten weer in de lift. Op dit moment heerst er optimisme onder de beleggers als gevolg van de positieve handelsgesprekken tussen China en de VS. Daarnaast doen de centrale banken er alles aan om de aandelenmarkten zo hoog mogelijk te houden. Tot slot is de rente nog steeds historisch laag en dat maakt beleggen aantrekkelijk.

Stieren zijn de komende maanden duidelijk in het voordeel

Afgelopen week wist de MSCI World Index voor het eerst in meer dan een jaar tijd te stijgen naar een nieuwe recordkoers. Uit onderzoek van Nautilus Investment Research blijkt dat dit enorm goed nieuws kan betekenen voor de beurzen. Sinds het jaar 1970 is dit immers 7 keer eerder voorgekomen en tijdens alle keren stond de MSCI World Index een jaar later hoger. Gemiddeld gezien bedraagt het jaarrendement in dat geval zelfs meer dan 10%.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat de stieren de komende tijd in het voordeel zijn. En beleggers kunnen vaak beter voor de weg met de minste weerstand kiezen.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS