De zilverprijs kent tot nu toe een fantastisch beursjaar. Het ‘kleine broertje’ van goud wist met name tijdens de afgelopen maanden flink in waarde te stijgen. Sinds mei zit de prijs van het edelmetaal al in de lift. Toch moest de zilverprijs tijdens de afgelopen drie weken een pas op de plaats maken. Die prijscorrectie kan juist kansen bieden aan de oplettende beleggers onder ons.

Al acht jaar lang beweegt de zilverprijs binnen een dalend trendkanaal. Ook vandaag de dag is er nog steeds sprake van een dalende trend. De prijsstijging van de afgelopen maanden heeft echter het technische plaatje wel doen verbeteren. Daarnaast wist de goudprijs al eerder dit jaar afstand te nemen van de dalende trend. En dat biedt hoop voor het ‘kleine broertje’ van goud.

Zilverprijs beschikt over voldoende potentieel

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is het technische plaatje van de zilverprijs in beeld gebracht. Chris Kimble laat weten dat de zilverprijs op dit moment terecht is gekomen bij een belangrijke oude weerstandslijn. En deze oude weerstand zou volgens de wetten van de technische analyse nu moeten fungeren als nieuwe steun. Daarnaast is de zilverprijs ook aangekomen bij het 200-wekelijksgemiddelde.

Als de nieuwe steun de komende tijd intact blijft, mogen de zilverbeleggers rekenen op een nieuwe zilverprijsrally. En in dat geval kan het erg hard gaan bij de zilveraandelen. Beleggers die deze aandelen nog niet in de portefeuille hebben zitten, zouden hun voordeel kunnen doen met deze hoopgevende grafiek.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS