Een van de sterkhouders tijdens de afgelopen jaren was het aandeel Amazon. De internetgigant wist jaar-op-jaar hoge ogen te gooien op Wall Street. Toch is dat beursplaatje de afgelopen tijd veranderd. Amazon wist deze zomer een stevige top neer te zetten en sinds dat moment is de beer aan zet. En dat kan mogelijk een gevaar zijn voor de algehele beursrally.

Ten opzichte van de slotstand van 2018 noteert het aandeel Amazon nog steeds in het groen, maar tijdens de afgelopen maanden is het wel bergafwaarts gegaan. Zo noteerde het aandeel deze zomer nog boven de grens van 2.000 dollar, terwijl vandaag de dag de koers van Amazon onder de 1.800 dollar ligt. In relatief korte tijd heeft het aandeel dus ruim 10% aan beurswaarde moeten inleveren.

Amazon vormt een gevaar voor de algehele beursrally

Volgens kenners kan de koersdaling bij Amazon ook nadelig zijn voor de algehele beursrally. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, te zien dat het aandeel Amazon tijdens de afgelopen 12 maanden haast synchroon liep aan het koersverloop bij de S&P 500 index. Maar, tijdens de afgelopen weken is dat veranderd. Zo wist de S&P 500 index tijdens de afgelopen weken te stijgen naar nieuwe recordkoersen, terwijl Amazon gevangen bleef binnen de dalende trend.

Gezien het feit dat Amazon tijdens de afgelopen jaren een van de belangrijkste spelers was binnen de algehele beursrally, kan een langdurige koersdruk bij de internetgigant op den duur ook nadelig zijn voor Wall Street. Beleggers doen er daarom verstandig aan om de grafiek van Amazon nauwlettend in de gaten te houden.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS