De wereldwijde aandelenmarkten kenden een fantastisch beursjaar 2019. De meeste indices wisten tijdens het afgelopen beursjaar fors in waarde te stijgen. De Amerikaanse beurzen vielen daarbij in positieve zin op. Zo wist Wall Street ongeveer met 30% in waarde te stijgen. En dat voorspelt veel goeds voor dit beursjaar.

Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, heeft onlangs onderzocht hoe de S&P 500 index presteert na een beursjaar waarin de index met minstens 28% in waarde wist te stijgen. En uit zijn onderzoek komt naar voren dat de beursrally nog wel een tijdje kan gaan standhouden.

Dit onderzoek wijst richting een aanhoudende beursrally tot de zomer

Uit het onderzoek van Detrick blijkt dat de S&P 500 index in het verleden altijd hoger stond het beursjaar nadat het geconfronteerd werd met een beursstijging van minstens 28%. In het verleden is dit zes keer eerder voorgekomen (zonder het jaar 2019 meegerekend te hebben). Op de bovenstaande grafiek is de gemiddelde beursbeweging tijdens het daaropvolgende jaar in beeld gebracht. Gemiddeld gezien gaat het om een stijging van 19%.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat de stieren nog steeds in het voordeel zijn. En mocht het verleden zich wel gaan herhalen, dan moeten beleggers tot juli rekening houden met een aanhoudende beursrally. En voor de meeste beleggers zou dat niet zo vervelend zijn.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar