De Amerikaanse centrale bank wist tijdens het afgelopen jaar twee keer de rentestand te verlagen. Dit werd positief ontvangen op Wall Street, want mede door het soepelere monetaire beleid van de centrale banken kenden de beurzen een fantastisch beursjaar. Meer dan de helft van de beleggers verwacht dat de Fed dit jaar nog een renteverlaging zal gaan doorvoeren.

Er is al maanden sprake van een gevecht tussen Donald Trump en Jerome Powell. Volgens de president van de VS onderneemt de Fed-voorzitter te weinig actie om de Amerikaanse economie te stimuleren. De aanhoudende druk van Trump heeft er mede voor gezorgd dat de Fed zich alsnog genoodzaakt zag om de rentestand tweemaal te verlagen.

Powell verwacht geen nieuwe renteverlaging in 2020

Uit de meest recente enquête van Bank of America blijkt dat een groot deel van de beleggers rekent op een nieuwe renteverlaging. Zo is op de bovenstaande staafgrafiek te zien dat bijna 60% van de beleggers rekent op een nieuwe renteverlaging vóór september. En dat is wel verwonderlijk, want de Amerikaanse economie is op dit moment een van de sterkhouders op het wereldtoneel.

Toch is het nog maar de vraag of Powell opnieuw bereid zal zijn om een renteverlaging door te voeren. Tijdens het meest recente rentebesluit liet de Fed-voorzitter weten dat er dit jaar geen renteverlagingen op het programma staan. Wat dat betreft zou een groot deel van de beleggers dus mogelijk van een koude kermis kunnen gaan thuiskomen.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>