Apple publiceerde gisteren voorbeurs haar cijfers over het vierde kwartaal van 2019. We kunnen concluderen dat de laatste drie maanden van 2019 een verpletterend succes waren voor de smartphonegigant. Apple wist ruimschoots de verwachtingen te verslaan en is daardoor op dit moment meer waard dan de Duitse DAX.

Tijdens het afgelopen kwartaal steeg de omzet van Apple naar bijna 92 miljard dollar. Zowel de omzet als de nettowinst (22 miljard dollar) waren nog nooit zo hoog. De smartphonegigant moet het meestal voornamelijk van het laatste kwartaal hebben, omdat dan altijd de nieuwe iPhones gelanceerd worden. De cijfers maakten wel (opnieuw) duidelijk dat het bedrijf voornamelijk afhankelijk is van haar iPhones. Van elke 10 dollar die het bedrijf ontving, was er 6 dollar afkomstig van de verkoop van iPhones.

Apple is bezig aan een indrukwekkende prijsrally

Door deze geweldige prestatie wist het aandeel tijdens de handelssessie van woensdag aanzienlijk in waarde te stijgen. Zeker als je de winst van dinsdag ook nog meerekent. De reden dat de echte euforische stemming nog voor een deel uitbleef, had te maken met de angst voor het coronavirus. Zo liet de financieel directeur weten dat Apple hier ook last van kan gaan krijgen.

Tot nu toe mogen de Apple-beleggers niet klagen, want het aandeel is al maanden bezig aan een indrukwekkende beursrally. Apple is op dit moment zelfs meer waard dan de Duitse DAX30. En dat is een indrukwekkende prestatie, want de Duitse beurs bestaat uit 30 grote namen, waaronder Volkswagen, Daimler, Allianz en Adidas. Nog nooit eerder kwam de beurswaarde van Apple uit boven die van de Duitse beursindex.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.