Het coronavirus teistert nu al een maand lang de Chinese economie omwille van grote delen van het land die onder quarantaine worden gezet. Het virus heeft intussen meer dan 200 doden gemaakt en blijft zich verspreiden aan een razend snel tempo. Economen verwachten dat de Chinese autoriteiten extra maatregelen gaan nemen om de economie te stimuleren.

Een onverwachte gebeurtenis doet de Chinese autoriteiten nadenken over een nieuw rondje stimuleringsmaatregelen. Het coronavirus is goed op weg om de Chinese economie te beschadigen omwille van grote delen van het land die worden lam gelegd.

We expect Beijing to introduce a raft of measures to provide liquidity and credit support for the economy.

Stimulus

Experts en economen merken op dat de Chinese economie stilaan wordt aangetast door het virus. Om dit te counteren, zal het nodig zijn om extra maatregelen te nemen die de economie een duwtje in de rug geven. De Chinese centrale bank heeft laten weten om de open markt aan te spreken en te zorgen voor voldoende liquiditeit. Daarenboven kunnen ze maatregelen nemen die het voor bedrijven en gezinnen goedkoper maakt om geld te lenen.

We believe the PBOC may also roll out some targeted credit-easing measures to help corporates and households that are likely to suffer more from the virus outbreak.

De Chinese minister van Financiën heeft ook gezegd dat er subsidies zullen worden vrijgegeven om de kosten voor medisch materiaal en medische ingrepen te verlichten. Daarenboven zullen sommige producenten van medisch materiaal overuren draaien (gesubsidieerd) om het tekort aan mondmaskers en dergelijke op te vangen.

Men verwacht dat het coronavirus de Chinese economie dit kwartaal pijn zal gaan doen en dat gaat zich vertalen in een lager groeicijfer dan analisten voorspellen voor Q1.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixabay

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER