De meeste beurzen kwamen dit jaar aanvankelijk goed uit de startblokken. Tijdens de afgelopen twee weken is het beursplaatje echter compleet veranderd. Het coronavirus zorgt er voor dat steeds meer beleggers angstig raken. En mogelijk staat er nog een grotere beursdaling op ons te wachten.

Voorlopig lijkt het coronavirus niet te stoppen te zijn. Het virus duikt in steeds meer landen op en in China zijn sommige steden zelfs compleet op slot gegaan. Dit virus kan ook grote economische gevolgen hebben. En juist daarom nemen steeds meer beleggers afstand van de aandelenmarkten.

Beleggers moeten rekening houden met een stevige beurscorrectie

Volgens de mannen van Nautilus Investment Research bestaat er een reële kans dat de beurzen geconfronteerd worden met een serieuze beurscorrectie. Op de bovenstaande grafiek is namelijk te zien dat de S&P 500 index onlangs wist af te ketsen van het 161,8% Fibonacciniveau. En dit niveau wordt binnen de technische wereld bestempeld als een belangrijk weerstandsniveau. In het jaar 2015 bood dit Fibonacciniveau ook een stevige weerstand en dat wist destijds te leiden tot een beurscorrectie van ongeveer 15%.

Uiteraard hoeft het verleden zich niet te gaan herhalen, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat beleggers rekening moeten houden met een stevige beurscorrectie. Volgens de analisten van Nautilus Investment Research is het niveau 3.000 een serieus koersdoel voor de S&P 500 index.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)