Tijdens de afgelopen handelsweek kende Wall Street een van haar beste handelsweken ooit. En dat was een indrukwekkende prestatie, want deze handelsweek bestond uit vier in plaats van vijf handelsdagen. De vraag is alleen of we wel euforisch moeten zijn met deze mijlpaal.

Tijdens de afgelopen week wist de Dow Jones index met 12,7% in waarde te stijgen. En daarmee blijft het net achter op de prestatie die tijdens de week eindigend op 27 maart bereikt werd. Tijdens die handelsweek wist de Dow Jones index namelijk met 12,8% in waarde te stijgen.

Beleggers moeten niet te euforisch raken

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van The Wall Street Journal, zijn de beste handelsweken ooit van de Dow Jones index in beeld gebracht. Opvallend genoeg werden de beste handelsweken gerealiseerd tijdens de ‘Great Depression’ van de jaren ’30.

Technisch analist Peter Brandt weet dit via de bovenstaande grafiek perfect in beeld te brengen. De Dow Jones index wist tijdens de Bear Market van de jaren ’30 meermaals een fantastische handelsweek op de borden te toveren. Echter werd de Amerikaanse beurs vervolgens keer-op-keer geconfronteerd met een nieuwe beursdaling. Uiteindelijk wist de Dow Jones index ruim 25 jaar geen nieuwe recordkoers te behalen. Wat dat betreft moeten beleggers dus uitkijken dat ze nu niet te euforisch raken.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)