Het coronavirus vreet aan de bedrijfsresultaten van menig wat ondernemingen omwille van de maatregelen die worden opgelegd door de overheden. De Chinese rivaal van Tesla, genaamd Nio, heeft rake klappen gekregen door de situatie maar beweert dat het ergste achter de rug is. Volgens de CEO van de Chinese autobouwer is er sprake van verbetering.

William Li, CEO van de elektrische autobouwer Nio en tevens ook ‘rivaal’ van Tesla’s Elon Musk, heeft in een persmededeling laten weten dat het coronavirus zwaar weegt op het bedrijf maar dat het ergste nu achter de rug is. Volgens Li zijn er signalen dat de situatie aan het verbeteren is en dat het bedrijf opnieuw kan ademhalen in deze moeilijke tijden van COVID-19.

Nio hasn’t lowered its annual forecast as a result of the virus. There was certainly some impact in the first quarter, but for the second quarter, right now we don’t think there is much of an impact to the original plan.

Hij beweert zelfs dat het virus en de maatregelen van de overheid de vooruitzichten en prognose voor dit jaar niet hebben aangetast. Voornamelijk de logistieke keten werd verstoord tijdens het eerst kwartaal maar is ondertussen al bijna 100 procent operationeel.

Positiviteit

De optimistische toon komt er nadat het aandeel eind vorig jaar meer dan één derde van zijn waarde had verloren door financiële strubbelingen en een krimpende automarkt in China. Tesla, daarentegen, deed het tijdens diezelfde periode goed en boekte vooruitgang in Shanghai.

Nio kondigde woensdag aan dat investeerders 7 miljard yuan zullen injecteren in het bedrijf, hoogstwaarschijnlijk dit kwartaal nog. Geld dat meer dan welkom is en waarmee Nio op lange termijn kan verder uitbouwen om hun merk te verankeren op de Chinese markt.

This raise can certainly resolve Nio’s capital needs for a relatively long period of time.

Het aandeel maakte alvast een sprong van 15 procent. Beleggers zijn dus opnieuw enthousiast over Nio en zijn toekomstplannen. Het is nu de vraag of er in China geen tweede grote besmettingsgolf komt die roet in het eten gooit van de Chinese economie.

Bronnen: CNBC

Foto: JengtingchenWikimedia – CC-BY-SA-4.0

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger