Men beweert dat we de piek van COVID-19 hebben bereikt en dat het aantal besmettingen zal blijven dalen. Toch nemen de zorgen bij beleggers en investeerders niet af, de politieke relatie tussen de Verenigde Staten van Amerika en China omtrent het virus wordt nu de grootste zorg op de markten. President Trump beschuldigt Peking ervan het virus verspreid te hebben.

Het coronavirus en zijn impact op de wereldeconomie heeft beleggers en investeerders flink doen schrikken. Maar het lijkt er op dat de piek bereikt is en dat er steeds minder besmettingen zijn, als gevolg hiervan herstarten verschillende economieën door de maatregelen te versoepelen en winkels en bedrijven opnieuw de deuren te laten openen.

On the margin, it’s gradually improving. There are always concerns about a second wave (but) as long as the general public as well as the governments are aware of that risk, the risk is contained to some extent.

Beleggers hun zorgen omtrent COVID-19 zijn wat geminderd maar helaas komt er weer een andere zorg de kop opsteken. President Trump beschuldigt China er namelijk van het virus verspreid te hebben. Volgens hem werd het virus ontwikkeld in een lab om te gebruiken als biologisch wapen maar wist het virus te ontsnappen met alle gevolgen van dien.

Spanningen

De spanningen tussen beide landen is uiteraard niet positief voor de financiële markten. Niet alleen aandelen maar ook de wisselkoersen van de dollar en yuan zullen hierdoor beïnvloed worden. Het probleem is dat de Verenigde Staten en China al in een soort van ‘strijd’ verwikkeld zitten die nu alleen maar groter zal worden. Clete Willems, voormalig woordvoerder van het Witte Huis, vreest dat dit zou kunnen uitmonden in een nieuwe Koude Oorlog.

This is the start of a new Cold War and if we’re not careful, things could get much, much worse.

Ook binnen het Witte Huis zijn er meningsverschillen want topadviseur en immunoloog Anthony Fauci spreekt Trump tegen en beweert dat het virus niet uit een Chinees lab komt. Zoekt Trump gewoon weer een reden om China te ‘bashen’ en sancties in te voeren of zijn de Chinezen effectief verantwoordelijk? Enkel de tijd en het nodige onderzoek zullen het uitwijzen.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>