De index die vooralsnog de beste zaken weet te doen is zonder twijfel de Nasdaq 100 index. De technologie-index noteert op jaarbasis zelfs in het groen (ten opzichte van een jaar geleden). Beleggers geven nog steeds de voorkeur aan de zogenoemde ‘groeiaandelen’. En dat weet te leiden tot historische overwaarderingen binnen deze sector.

De coronacrisis heeft vooralsnog geen effect gehad op de beleggingskeuzes van beleggers. Zo geeft de gemiddelde belegger nog steeds de voorkeur aan groeiaandelen in plaats van waarde-aandelen. En dat is eigenlijk niet verwonderlijk, want al jaren staan deze aandelen in de spotlights. Toch kan het juist nu verstandig zijn om de waarde-aandelen niet uit het oog te verliezen.

Groeiaandelen waren zelden zo duur

De analisten van Bank of America beginnen zich langzaam maar zeker zorgen te maken over de overwaardering die gaande is binnen de ‘groeisector’. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America, is te zien dat de Russell 1000 Growth Index al jaren beter weet te presteren dan de Russell 1000 Value Index. De eerstgenoemde index bestaat uit 1.000 Amerikaanse groeiaandelen en de laatstgenoemde index bestaat uit 1.000 Amerikaanse waarde-aandelen.

Op de grafiek is te zien dat de verhouding tussen beide indices is gestegen naar het hoogste niveau sinds het jaar 2000. En dat vinden de analisten van Bank of America behoorlijk zorgwekkend, omdat het jaar 2000 niet bepaald goede herinneringen naar boven brengt. In dat jaar werd namelijk het startschot gegeven voor een van de diepste dalingen uit de geschiedenis van Wall Street.

Hopelijk loopt het deze keer beter af voor Wall Street.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis