Al jarenlang geven beleggers de voorkeur aan de zogenoemde ‘groeiaandelen’. Als gevolg daarvan zijn de waarde-aandelen naar de achtergrond verschenen. Ook de koersval in februari en maart wist in dat beeld geen verandering te brengen. Toch is het nog maar de vraag of het ‘groeifeestje’ nog lang weet stand te houden.

Simpel gezegd kunnen we aandelen onderverdelen in twee categorieën: waarde-aandelen en groeiaandelen. Over het algemeen worden groeiaandelen geconfronteerd met hoge waarderingen. Dat is ook niet vreemd, want beleggers verwachten dat deze beursgenoteerde bedrijven in de toekomst veel winst zullen gaan maken. En daarom zijn beleggers bereid om nu meer geld neer te leggen voor een dergelijk groeiaandeel.

Waarde-aandelen zijn over het algemeen aandelen van beursgenoteerde bedrijven die te maken hebben met een relatief lage waardering. Dit zijn over het algemeen stabiele bedrijven die beleggers trakteren met vaak een royaal dividend. Deze aandelen zou je moeiteloos voor jaren in de portefeuille kunnen stoppen.

Groeiaandelen zijn bijzonder duur geworden

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is de Russell 1000 Growth index afgezet tegenover de Russell 1000 Value index. Deze grafiek maakt duidelijk dat groeiaandelen in verhouding tot waarde-aandelen nog nooit zo duur waren.

Tijdens de afgelopen handelsdagen is er een langzame trenddraai zichtbaar geworden. Ondertussen lijken steeds meer beleggers weer terug te keren naar de waarde-aandelen. En dat is eigenlijk niet vreemd gezien het feit dat waarde-aandelen voor het laatst in het jaar 2000 zo ondergewaardeerd waren. En we weten allemaal hoe beroerd de groeiaandelen de jaren daarna hebben gepresteerd.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.