Enkele dagen geleden lazen we dat de Verenigde Staten het niet zien zitten om de economie een tweede keer stil te leggen, mocht er een nieuwe piek komen omtrent corona. Maar het Centers for Disease Control and Prevention (CDC) waarschuwt dat, als het aantal besmettingen opnieuw uit de hand begint te lopen, een nieuwe lockdown prioriteit moet zijn. De komende weken en maanden worden dus bijzonder spannend voor de Amerikaanse economie.

De Amerikaanse economie kreunt onder COVID-19. De economie lijkt stilletjes aan opnieuw herop te starten maar het gevaar is allesbehalve geweken. Een tweede golf van besmettingen loert om de hoek en dat zou rampzalige gevolgen kunnen hebben voor de economie.

Minister van Financiën Steve Mnuchin liet eerder deze week weten dat een tweede lockdown geen optie is, maar het CDC benadrukt dat het toch noodzakelijk zal zijn indien het aantal besmettingen uit de hand dreigt te lopen. Jay Butler, adjunct-directeur bij het CDC, raadt de Amerikaanse overheid aan om de gevallen dan staat per staat te bekijken.

If cases begin to go up again, particularly if they go up dramatically, it’s important to recognize that more mitigation efforts such as what were implemented back in March may be needed again.

Regionaal

Op deze manier hoeft de gehele economie niet te lijden, mocht er een tweede piek komen maar zal de schade slechts regionaal zijn. Hij begrijpt dat de Amerikaanse overheid niet tuk is op het verscherpen van de maatregelen maar als men geen rekening houdt met een verhoging van het aantal besmettingen, dan zal de economische schade op termijn nog groter worden.

I know that people are eager to return to normal activities and ways of life, important that we remember this. This situation is unprecedented. And that the pandemic has not ended.

De Amerikaanse economie heeft nood aan ademruimte en het normaliseren van de bedrijfsactiviteiten staat hoog op de agenda. De Federal Reserve heeft al verschillende maatregelen genomen maar heeft nog veel werk voor de boeg de komende maanden.

Bronnen: CNBC

Foto: FilipFilipovic – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>